bild från terrassen på särskilda boendet ersta näsbypark

Ersta äldreboende

Hög kundnöjdhet ger Ersta Näsbypark kvalitetsbonus

Hela 90 procent av dem som bor på Ersta Näsbypark uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sitt boende. Den höga kundnöjdheten bidrar nu till att boendet får ta del av Täby kommuns kvalitetspeng.

medarbetare på ersta näsbypark samlade i på en gruppbildTäby kommun fördelar årligen en kvalitetspeng till de äldreboenden i kommunen som lever upp till ett antal parametrar, där bland annat resultaten i Socialstyrelsens brukarundersökning ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” väger tungt. Undersökningen för 2023 visade att 90 procent på Ersta Näsbypark är nöjda eller mycket nöjda med boendet. Det gör att Ersta Näsbypark är ett av boendena som får ta del av kvalitetspengspotten.

– Jag är stolt över att se att det arbete vi lägger ner tydligt resulterar i att våra boende trivs så bra. Det är extra roligt att det även innebär att vi får del av Täbys kvalitetspeng, säger Christina Lavö, verksamhetschef för Ersta Näsbypark.

Hon tror att det är flera faktorer som bidragit till att göra Näsbypark till ett så uppskattat boende.

– Jag tror att det är allt ifrån vårt uppskattade sätt att arbeta i team runt varje boende, till att våra boenderåd fångar upp önskemål och synpunkter, men även att vi köpt in en del nya möbler som förbättrat inomhusmiljön. Vi glada och stolta och fortsätter att arbeta för att bli ännu bättre.

Bild: Några av de medarbetare på Ersta Näsbypark som varje dag är med och gör skillnad.

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man
man gosar med med beige hund

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Äldre kvinna får sitt hår flätat

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

ett par håller varanadras händer mot en mörk bakgrund

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>