Patient i samtal med personal

Välkommen till gastroenheten

Vi utreder och behandlar inflammatoriska tarmsjukdomar, leversjukdomar, celiaki och andra mag-tarmsjukdomar.

Vår huvudsakliga verksamhet består av planerade mottagningsbesök, men vi har även en dagvårdsavdelning där vi kan ta emot patienter på kort varsel för bedömning, undersökning och behandling. Patienter med svåra skov av inflammatorisk tarmsjukdom kan också erbjudas inneliggande vård.

Vi som arbetar på mottagningen är erfarna specialistläkare och specialistsjuksköterskor. Inom vår verksamhet finns också dietist och psykolog och vi har ett nära samarbete med sjukhusets magtarmkirurger, nutritionsmottagning, röntgenavdelning och endoskopienhet.

Vi satsar på vidareutbildning och kompetensutveckling av vår personal och har även läkare under utbildning på mottagningen. Sedan 2020 har vi också ett samarbete med Karolinska institutet (KI) för utbildning av läkare.

 

Bli patient hos oss

1

Har du en inflammatorisk tarmsjukdom (IBD)?

Då kan du få specialistvård hos oss på gastroenheten vid Ersta sjukhus. Vi behandlar idag ca 3000 patienter med IBD.

Mer om IBD
2

Hur blir jag patient hos er?

För att komma till oss behöver du en remiss som du kan få av din behandlande läkare. Du kan också söka till oss direkt. Då kommer vi att hämta in kompletterande bakgrundsinformation.

Så söker du vård
3

Specialiserade på IBD

Vi är ett av få sjukhus i Sverige som har ett specifikt IBD-Centrum. Vi jobbar multidisciplinärt och du slipper skickas mellan olika sjukhus.

Ersta IBD-Centrum

Kontakta gastroenheten

Kontakta oss i första hand via Alltid öppet. Du kan påbörja ditt ärende när som helst på dygnet, vi svarar under våra bemannade öppettider. Via Alltid öppet kan du få hjälp med de flesta ärenden – förnya recept, av- och omboka tid, komma i kontakt med din vårdpersonal etc.

Vid akuta besvär, andningssvårigheter eller påverkat medvetande ring 112.

Telefon
08-714 67 00

Öppettider
Måndag-torsdag kl 08:00-15:00
Fredag kl 08:00-11.30
När du ringer till oss får du en telefontid som vi kontaktar dig på.

Besöksadress
Folkungagatan 125, plan 3

Bra att veta inför besöket

  • Anmäl dig i kassan vid entrén på Folkungagatan 125 innan du går till mottagningen på plan 3.

  • Vid behov av avbokning är vi tacksamma om du gör det i god tid innan ditt besök så att vi kan erbjuda din tid till annan patient som väntar på att få komma till oss.

  • Avbokningar senare än 24 timmar innan besöket debiteras med 400 kr.

Välkommen!