Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Ersta Linnégården

Pille och boende

Ersta Linnégården är ett boende med 86 platser för dig med somatisk sjukdom eller dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre.

Linnégården är ett äldreboende som är centralt beläget i hjärtat av Östermalm i Stockholm med ett stort stimulerande utbud av aktiviteter. Vi har en trevlig innergård och engagerade medarbetare som gärna sätter lite guldkant på din vardag. Du som inte bara vill njuta av lugnet i din egen lägenhet hittar alltid något stimulerande att göra hos oss.

Ett boende med rikt aktivitetsutbud

Hos oss på Linnégården är det viktigt att du erbjuds aktiviteter. Vi har en medarbetare som är aktivitets- och kulturansvarig och som enbart arbetar med de det. Hon planerar för varje vecka, året runt. Utöver de återkommande aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Närstående är självklart välkomna att delta i våra aktiviteter, utflykter och underhållning.

Våra medarbetare

Arbetet på Linnégården leds av verksamhetschef Anna Lidback tillsammans med enhetschefer, sjuksköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och många duktiga medarbetare. Totalt är vi drygt 100 personer som arbetar på Linnégården. Hos oss finns det alltid någon att prata med, vi är bemannade dygnet runt.

Ledningen består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och två enhetschefer. På Linnégården finns sjuksköterska på plats dygnet runt. Dagtid finns arbetsterapeut och sjugymnast som arbetar med rehabilitering och hjälpmedel samt kultur- och aktivitetsassistent. Dessutom har de boende tillgång till läkare, frisör, fotvård och tandvård.

Intresserad av ett boende på Linnégården

Linnégården drivs av Ersta diakoni på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd, Stockholms stad och är ett särskilt boende för personer med omfattande vårdbehov dygnet runt. För att få en lägenhet på Linnégården behöver du ett biståndsbeslut om särskilt boende.

Om du är intresserad av boende kontaktar du din biståndshandläggare eller Äldre Direkt som hjälper dig att komma i kontakt med en biståndshandläggare i den stadsdel där du bor. Kontaktuppgifter: 08-80 65 65 eller e-post: aldredirekt.service@stockholm.se

Du kan även ansöka via Stockholm stads webbplats under: Ansök om äldreomsorg. 

Vill du veta mer om Ersta Linnégården, besöka oss för eventuellt boende för egen del eller för en anhörig går det bra att kontakta enhetschefen så bokar vi in en tid för en personlig visning.

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Ersta Linnégården
Linnégatan 61
114 58 Stockholm

 

Verksamhetschef:

Anna Lidback
Telefon: 08-714 63 10

Enhetschef plan 1,2 och 5 Ulrika Lann
telefon: 073-86 66 131

Enhetschef:Bozena Jansen
Telefon: 070-484 35 41

Sjuksköterska expedition telefon: 070-484 35 37

För visningar kontakta enhetschef.

 

E-post:
@ Linnégården