två kvinnor samtalar vid ett bord

Bli volontär på Ersta

Som volontär blir du en del av Ersta diakonis nätverk och i utbyte mot din kunskap, omtanke och arbete vidgar du vår värld.

Knuten till Ersta kyrka finns vår volontärverksamhet. Volontärskap inom Ersta diakoni är en möjlighet att både ge och ta emot och är därför en ofta uppskattad och tacksam uppgift.

Forskning visar att det finns en direkt korrelation mellan att ge andra av sin tid och kunskap – och må bättre själv. Som volontär får du en möjlighet att bli en del av Ersta diakonis nätverk och i utbyte mot din kunskap, omtanke och arbete vidgas vår värld.

Alla gör gott och det är diakoni i ordets rätta bemärkelse.

Som volontär kan du hjälpa till genom att agera konsertvärd, kyrkvärd, tillverka oblater, guida på muséet, hjälpa till i secondhandbutiken, sköta blommor, spela piano, eller läsa högt på palliativa enheten, kuvertera papper eller byta glödlampor.

Allas uppdrag är viktigt och utgår från varje enskild persons förväntningar på uppdraget.

Volontärskapet är också ett bra sätt för givare, medlemmar i Ersta diakonisällskap, samarbetspartners och vänföretag att lära känna vår verksamhet.

Alla gör gott och det är diakoni i ordets rätta bemärkelse.

Vad krävs av en volontär? 

Du behöver ha möjlighet att engagera dig med kontinuitet och vara bekväm med att schemaläggas för bästa möjliga planering. 

Inga förkunskaper krävs men eftersom ett antal verksamheter rymmer människor i känsliga situationer ställs krav på personlig lämplighet.

Volontärskap inom Ersta leder inte till anställning men ofta till erfarenheter som berikar livet.

Hur går det till rent praktiskt? 

  • Fyll i foldern här nedan om du är intresserad av att bli volontär. Ange gärna om du är intresserad av någon särskild verksamhet.
  • Därefter blir du inbjudan till ett informationsmöte om volontärarbete inom Ersta. På mötet får du möjlighet att ställa frågor och fundera över vilket uppdrag som kan passa bäst.
  • Volontären kontaktar den verksamhet som verkar intressant. 
  • Obs att det ibland kan vara fullt på vissa enheter.
  • Volontärskapet inleds med en provperiod då både volontären och verksamheten får lära känna varandra och utvärdera hur det känns.
  • Fortlöpande handledning är en självklarhet. 

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Jag vill bli volontär på Ersta diakoni?