Bli volontär på Ersta

Inom flera av våra verksamheter har vi volontärer. Det kan handla om att hålla sällskap, delta i äldreboendenas caféverksamhet eller att gå på promenad till exempel. Att vara volontär är en omtyckt uppgift hos oss.

Covid-19 och volontärverksamheten 2021:

Volontärverksamheten och rekryteringen är inställd tills vidare. Du är ändå välkommen att anmäla ditt intresse nedan, så får du inbjudan till informationsmöte då verksamheten startar igen.

Var rädd om dig så länge!

 

Ersta diakoni har behov av volontärer i många av sina verksamheter. Som volontär bidrar du till att skapa mervärde och att höja kvaliten på vårt arbete - det som personalen kanske inte har tid eller möjlighet att ge. Volontärskapet är därför mycket uppskattat av såväl personal, patienter och deltagare i verksamheterna samt inte minst av volontärerna själva.

Olika typer av uppdrag

Uppdragen kan se olika ut beroende på verksamhet. Social samvaro med boende och brukare inom vår äldreomsorg, att ledsaga vid en promenad, att läsa högt för synskadade. Att medverka vid caféträffar för personer med demenssjukdom, vara värd i Ersta museum eller att bidra vid oblattillverkning. Praktiskt pyssel i kyrkan eller medverkan vid gudstjänster. Uppdragen kan ha fokus på det praktiska eller det sociala och ofta blandas båda aspekterna.

Volontärskapet är också ett bra sätt för givare, medlemmar i Ersta diakonisällskap, samarbetspartners och vänföretag att lära känna vår verksamhet.

Vi räknar med att volontärer kan engagera sig med kontinuitet och är bekväma med att schemaläggas för bästa möjliga planering. 

Inga förkunskaper krävs men eftersom ett antal verksamheter rymmer människor i känsliga situationer ställs krav på personlig lämplighet. Volontärskap inom Ersta leder inte till anställning men ofta till erfarenheter som berikar livet.

Skriv gärna en intresseanmälan nedan. Då får du inbjudan till informationsmöte på Ersta. Där presenteras volontärarbetet närmare. Du får ställa frågor och fundera över vilket volontäruppdrag som kan passa bäst. Volontärsamordnaren fördelar intressenterna till verksamheterna och förmedlar kontakt med ansvariga medarbetare i respektive verksamhet. 

Volontärskapet inleds med en provperiod då både volontären och verksamheten får lära känna varandra och utvärdera hur det känns. Fortlöpande handledning är en självklarhet. 

Varmt välkommen att kontakta oss!

 

Vill du bli volontär på Ersta diakoni?