Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

The Great Nordic War

Vi är glada att hälsa The Nordic Baroque Band välkomna tillbaka till vår konsertserie!

The Nordic Baroque Band (NBB) är en ensemble med musiker från Sverige och Danmark som är specialiserade på den tidiga musiken. Bandet är känt för att leka med konsertformen och överaska sin publik med en energifylld och närvaroladdad utstrålning. NBB släppte sitt debutalbumet 2018 och skivan blev kritikerrossad och nominerad till en grammis 2019 för årets klassiska skiva.

Programmet "The Great Nordic War" tar oss tillbaka till det stora nordiska kriget som blev slutet för den svenska stormaktstiden. Ryssland tog över rollen som den dominerande stormakten vid Östersjön och och den nordiska kartan fick ritas om rejält. Det är enorma spänningar i 1700-talets början som gör att detta krig, som höll på i 21-år, startade. Men vad betydde detta krig för de europeiska musikerna och kompositörer som både frivilligt och ofrivilligt drogs in i det? The Nordic Baroque Band kommer att beröra detta krig utifrån just denna vinkel och bjuda på sällan hörd musik.

Söndag 25 oktober klockan 16:00

The Nordic Baroque Band 
Monica Schmidt Andersen – blockflöjter 
Johannes Jacobsson – violin 
Søren Storm Larsen – violin 
Jeanette Eriksson – viola och violin 
Magnus Malmros – cello 
Mogens Fangel Damm – cembalo

Programlängd ca. 70 min.

| Fler

Kontakt

Ersta kyrka
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1 inne på gården

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta kyrka

Öpettider
Vardagar mellan 08:00-16:00
Lördagar och söndagar i samband med förrättning,
konsert och gudstjänst

Biljettinformation

Biljettpris: Alla platser 200 kr. Onumrerat.
Förköp via tickster.se (förköpsavgift tillkommer) eller genom besök hos Ersta hotell och konferens, Erstagatan 1K, vardagar kl. 08:30-16:00. Eventuellt överblivna biljetter säljs på plats 30 minuter innan konserten.