Karin Starck

Ersta kulturscen

"Sånger till två barn och tankar om många fler"

EN LITEN FÖRESTÄLLNING för vuxna om barns situation i vårt samhälle. Sångerna är hämtade från Karin Starcks nya och tredje album. De är tillägnade hennes två egna barn och varvas med små monologer som konfronterar vår syn på barn och lyfter deras verkligheter.

Karin Starck är sångerskan och låtskrivaren med många strängar på sin lyra. Med studier från Kungliga musikhögskolan, inom såväl klassisk sång och opera som jazz, pop och folkvisa, gick hon ändå sin egen väg och verkar som både låtskrivare och producent. Inte nog med det, hon har specialiserat sig i barnrätt på juristlinjen vid Stockholms universitet och har en extra barnrättsmagisterutbildning.

År 2011 släppte Karin sitt debutalbum »In time«, ett akustiskt album i singersongwriter och pop-country-stil. 2014 kom uppföljaren »This song’s for you« med större, gränsöverskridande och smått filmiska och dramatiska produktioner. Efter att Karin fått sitt första barn 2017, släpptes en EP med fyra sånger till sonen »Kärlek i överflöd«, i en nära vispop-stil. Den utökades sedan till tio sånger 2020/22 »Sånger till två barn«, efter att även dottern kommit till världen och med sånger till såväl henne som världens barn. Först efter två besvärliga pandemiår gör nu Karin sin officiella Stockholmsrelease av albumet »Sånger till två barn«, i samarbete med Ersta kulturscen, och i kombination med hennes tankeväckande föreställning.

Ersta kyrka onsdag 30 augusti kl. 18:00

Medverkande:

  • Karin Starck, text, musik, produktion, leadsång, piano, gitarr, regi
  • Sara Niklasson, gitarr, fiol, körsång
  • Entré: 150 kronor
  • Biljetter: ticketco.se
  • Konsertlängd: cirka 60 minuter
Lisa Nilsson på Ersta kulturscen

Ersta kulturscen

Här hittar du aktuellt program för Ersta kulturscen. Konserter, konst och poesi. Läs mer här>>

Patrik Sandin vid pianot

Varför en kulturscen?

Patrik Sandin är konstnärlig ledare för Ersta kulturscen. Här svarar han på varför satsningen på kultur är viktig för Ersta diakoni. Läs mer här>>

Möten på trappan till Ersta kyrka

Inför ditt besök

Här hittar du information om allt från hörselslingor till parkering och hur du hittar hit med kollektivtrafik. Läs mer här>>