Ersta kulturscen

Jul med Tommy Körberg

Tommy Körberg, en av våra absolut största artister bjuder in till en intim och eftertänksam julkonsert.

Jul är en tid för eftertanke och omtanke. I Ersta kyrka finns ett digert program av konserter och evenemang för den som vill njuta av julmusik och en av årets höjdpunkter är julkonserterna med Södermalms egna världsstjärna Tommy Körberg.

Jag försöker göra konserter som skänker eftertanke.

De åtta konserterna tar avstamp i Tommy Körbergs tidigare julshow och skiva, Tommys jul. Det kommer bli en blandning av musik som hör julen till men också en del nya låtar där tänkvärda texter står i fokus.

– Jag försöker göra konserter som skänker eftertanke. Jag letar efter musik och texter som ska ge något mer, som berättar om livet, döden eller det däremellan, säger Tommy Körberg.

Utifrån den ambitionen har han, tillsammans med Ersta kulturscens grundare Patrik Sandin, satt samman en julkonsert där de ihop med Gustaf Sjökvists kammarkör och pianist Carl Flemsten utgör programmet.

I den intima, lilla kyrkan på Erstaklippan så är akustiken något alldeles speciellt.

– Dess åttkantiga form gör något med klangen i rummet. Det blir en intim känsla. I synnerhet med en bra kör.

– Jag hoppas att folk kommer att njuta av kören, men också att de får upp ögonen för Erstas verksamhet. Det är vackert och tänkvärt, säger Tommy Körberg.   

Klicka på respektive konsert för att boka eller besök ticketco

Torsdag 9 december kl. 19:30
Fredag 10 december kl. 19:30
Lördag 11 december kl. 16:00
Söndag 12 december kl. 16:00

Torsdag 16 december kl. 19:30
Fredag 17 december kl. 19:30
Lördag 18 december kl. 16:00
Söndag 19 december kl. 16:00

Konsertlängd: ca 80 minuter. Ingen paus
Platser: Numrerade platser
Pris: 200 – 450 kr.

För er som bokar middag så serveras den på Ersta terrass kl. 17:00 när konserten börjar kl. 19:30 och direkt efter konserten när den börjar kl. 16:00. Maila eventuella kostpreferenser till erstaterrass.koket@erstadiakoni.se

Krav på vaccinpass vid evenemang

Med anledning av de nya reglerna om vaccinpass vid evenemang kommer vi att behöva kräva detta av dig som besöker de kommande konserterna Jul med Tommy Körberg i Ersta kyrka. Det innebär att vi förutom giltig biljett även kommer att kontrollera giltigt vaccinpass och legitimation vid entrén till konserterna.

Du som är vaccinerad men ännu inte har ett vaccinpass hämtar det via www.covidbevis.se.

Observera att det endast är giltigt covidbevis som gäller. Andra former av covidbevis, som testbevis och tillfrisknandebevis, omfattas inte.

För att delta på evenemang i Sverige krävs detta för dig över 18 år:

  • Covidbeviset är ett vaccinationsbevis (inte testbevis eller tillfrisknandebevis)
  • EMA (European Medicines Agency) godkända vaccin
  • Personen är fullvaccinerad, dvs har Dos 2/2 (1/1 om det är Jansens vaccin)
  • 14 dagar har passerats efter sista dosen (gäller ej boosterdos)
    Du kan läsa mer om detta hos E-hälsomyndigheten.

Återköp av biljetter

All denna information har mejlats alla som köpt biljett till Tommys julkonserter.

För dig som inte har möjlighet att ha ett giltigt vaccinpass vid konserttillfället ger vi möjligheten att återlösa köpta biljetter. Du skickar då in namn och referensnummer för köpet till musik@erstadiakoni.se senast torsdagen den 2 december 2021. Efter denna tidpunkt har vi inte möjlighet att acceptera återköp.

När du har skickat in dina uppgifter får du en bekräftelse av oss och sedan hanteras återköpet av Ticketco och återbetalning sker till samma konto som biljetterna har betalats med.

Vi hoppas att få se så många av er som möjligt vid konserterna i Ersta kyrka och ber er att förbereda vaccinpass och biljetter för en smidig entré till kyrkan.

Varmt välkomna!