Välkommen till Min vård

Du som är patient på någon av nedanstående mottagningar kan få hjälp med många av dina ärenden i vår digitala tjänst Min vård. Via chatt eller video kan du få medicinsk bedömning, råd och receptförnyelse.

Fördelar med Min vård 

I Min vård kan du kontakta Ersta precis när du vill. Du slipper telefonköer och du behöver heller inte gå och vänta på att Ersta ska ringa tillbaka till dig på en viss tid.

En annan fördel är att du har möjlighet att läsa den information du får från vården många gånger och får en överblick över dina kontakter med oss.

Via Min vård kan även din vårdpersonal kontakta dig, till exempel inför ett besök hos oss med frågor om hur du mår, eller få återkoppling om till exempel provresultat efter ett besök. Kontakten är främst via chatt men kan även ske via videobesök. 

För att använda Min vård behöver du vara patient på Ersta sjukhus och ha ett mobilt Bank-ID.

Så fungerar Min vård

  • Tjänsten är säker och enkel att använda. Det krävs ingen registrering eller nedladdning av någon app utan du loggar in med mobilt BankID via den mottagning du tillhör.
  • Beskriv ditt ärende genom att svara på några frågor.
  • Din vårdpersonal går igenom ditt ärende och återkommer till dig under tjänstens bemannade öppettider.
  • När vi svarat får du en avisering via SMS till din mobiltelefon, med en länk till Min vård där du loggar in och läser ditt svar.
  • Vid behov kan du och din vårdpersonal fortsätta konversationen i chatten – till exempel med fler frågor eller komplettering med bilder.
  • I chatten kan du få en medicinsk bedömning, råd och recept. Ni kan också komma överens om ett videobesök eller ett fysiskt besök – utifrån dina behov.

Om din enhet inte är ansluten än så kan du kontakta dem via 1177 e-tjänster.

Svar på vanliga frågor om Min vård

Vi svarar på ditt meddelande under tjänstens bemannade öppettider.

Du kan däremot påbörja ditt ärende vilken tid som helst på dygnet, vi hanterar ditt meddelande så snart tjänsten är bemannad.

Ja, för att använda denna tjänst måste du vara patient hos oss eller ha en remiss till oss.

Alla frågor och svar om Min vård