Ersta äldreboende

”Det ska kännas så mycket 'hemma' det bara går”

Mysig och hemtrevlig miljö, meningsfulla dagar och njutbara måltider – här berättar Anna Lidback hur hon vill göra Susannahemmet till Huddinges trivsammaste äldreboende.

anna lidbackAnna Lidback, tidigare verksamhetschef på välrenommerade äldreboendet Ersta Linnégården på Östermalm i Stockholm, leder arbetet på Erstas nystartade äldreboende Susannahemmet. Hon lämnar det populära äldreboendet som de senaste åren konstant haft lång kö. På Susannahemmet i Snättringe i Huddinge, har hon haft möjlighet att från början sätta både Erstas och sin egen prägel på verksamheten.

Hur vill du fortsätta utveckla Susannahemmet?

-Min filosofi är att den som flyttar till Susannahemmet ska fortsätta att utvecklas och kunna testa nya saker. Vi vill förändra bilden av ett äldreboende som ”sista anhalten”, det ska i stället ses som en ny fas i livet. Vardagen på Susannahemmet ska vara meningsfull med ett brett utbud av aktiviteter, och med god mat och trevliga måltider. Det ska vara tryggt, och kännas så mycket ”hemma” som det bara är möjligt.

Hur vill du att det ska vara att arbeta på Susannahemmet?

- Arbetsmiljön är basen i god omvårdnad. Om man trivs, blir sedd och utvecklas mår man bättre och gör ett bättre jobb. Mina medarbetare ska gå till jobbet med lätta steg, stolta och med högt huvud när de går hem, förvissade om att de gjort ett bra arbete. Det är också viktigt med tydlighet i uppdraget, att veta vad som förväntas. Vi är här för de äldre och det finns krav att leverera god omvårdnad, så som man vill att ens egen mamma eller mormor ska ha det.

Susannahemmet ligger i Snättringe i Huddinge kommun och erbjuder 90 moderna lägenheter med pentry och rymligt badrum med egen tvättmaskin.