Ersta Susannahemmet nominerad till Huddinges byggnadspris

Äldreboendet Ersta Susannahemmet invigdes i maj och är nu nominerat till Huddinge byggnadspris. Boytan delas med en förskola vilket skapar möjlighet till samarbeten och möten över generationsgränserna.

För att uppmärksamma den framväxt som råder i Huddinge delar man årligen ut ett pris till en byggnad, anläggning eller något annat som bidragit lite extra till kommunens framväxt. Urvalet av finalistbidrag är framtaget av politikerna i samhällsbyggnadsutskottet och idag presenterades Ersta Susannahemmet som en av dem.  

– Vi slog upp dörrarna i maj och tog då emot våra första boende. Att det direkt skulle bli väldigt populärt att flytta hit känns fantastiskt, säger verksamhetschef Anna Lidback.

Som det borde vara


Anledningen till att äldreboendet blivit så eftertraktat (alla platser på boendet är fullbelagda och även platserna till den avdelning som öppnar i september är fulltecknade sen en tid tillbaka) tror Anna Lidback har att göra med längtan efter ett boende ”som det borde vara”.

– Vårt fokus ligger på att skapa en meningsfull vardag för de äldre. Att bo på en av Ersta diakonis äldreboenden är att få tillgång till en rad olika aktiviteter och nya sätt att umgås på, säger Anna Lidback.

Att Ersta diakoni är en idéburen organisation där eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten tror hon också bidrar till att efterfrågan är stor.

Möten över generationsgränser


Byggnaden som Ersta Susannahemmet ligger i är byggd av Cohab. Boytan delas med en förskola vilket skapar möjlighet till samarbete och möten över generationsgränserna.

– Vi har redan hunnit med en gemensam sångstund ihop och ser fram emot att kunna mötas på många olika sätt framöver, säger Anna Lidback.

Omröstningen till Huddinges byggnadspris pågår mellan den 2/9 – 2/10 och här kan du rösta.

Nyfiken på Ersta Susannahemmet? 

Läs mer här.