I januari öppnar Gynekologimottagning på Ersta sjukhus

Anette Sjösten, chef för den nya gynekologimottagningen har en lång erfarenhet som överläkare inom gynekologi. Hon har de senaste 15 åren bedrivit och varit chef för en specialistläkarmottagning inom gynekologi med urologisk verksamhet.

För knappt ett år sedan stod det klart att den gynekologiska verksamheten kunde starta i Erstas regi.

Vilka tjänster kommer ni erbjuda patienter?

Vi kommer att starta en allmän gynekologisk mottagning för olika gynekologiska besvär. Det kan vara infektioner, oklara blödningar och mensrubbningar, fertilitetsfrågor, klimakteriebesvär, endometrios, gynekologiska smärttillstånd, cancerkontroller, cellförändringar på livmodertappen. Vi kommer också ha abortmottagning samt kunna erbjuda specialiserat gynekologiskt ultraljud. I vårt uppdrag ingår även dagkirurgiska ingrepp men det startar först till sen-våren 2024.

För att bli patient hos oss behöver man inte komma med remiss utan ringer för att boka besök. Vi kommer även ta emot patienter genom remisser från till exempel husläkare, andra gynmottagningar och sjukhus. Vi kommer ha en hög telefontillgänglighet måndag till fredag.

Vad kommer vara prioriterat framåt?

Just nu pågår ett aktivt arbete med att ställa i ordning lokalerna och utbilda alla medarbetare i nya system. Till en början kommer vi sitta i tillfälliga lokaler på Fjällgatan 44, plan 3 men kommer förhoppningsvis flytta till nya lokaler på plan 2 på samma adress i april nästa år. Vi hoppas att vår telefon ska vara igång från mitten av december för att börja boka på patienter till öppningen i januari.

Vad ser ni fram med att öppna här på Ersta sjukhus?

Jag ser stora fördelar av att vi öppnar gynekologi på Ersta sjukhus. Här finns allt under samma tak och vi kommer kunna samarbeta med andra kliniker och skapa nya vårdkedjor inom sjukhuset vilket underlättar för alla patienter.

Kort fakta:

Ersta gynekologimottagning öppnar i januari 2024. Adress: Fjällgatan 44, plan 3. För att bli patient kommer du kunna ringa och boka ditt besök.  Teamet består av erfarna gynekologer, undersköterskor och barnmorska.

Läs mer om Ersta gynekologimottagning. 

Mer om Ersta sjukhus

Porträttbild Amelie Edlund konstcurator

Möt vår konstcurator

"Konst är ett verktyg för att skapa ett mervärde till att vistas i våra lokaler", säger Amelie Edlund. Läs mer om hennes vision för Ersta sjukhus här>>

Porträttbild på Emma Olbers vid Erstas nya sjukhus

Möt Emma Olbers

Går det att skapa ett sjukhus långt ifrån den gängse bilden av något vitt och sterilt? Designern Emma Olbers antog utmaningen. Läs mer här>>

Porträttbild Anna Garpenbeck, Ersta sjukhus

Patienten – inte en kund

"Ekonomin ska gå ihop, men det är inte därför vi finns till. Vi ska bygga tillit, vara professionella och ge patienterna det mesta av vår tid, säger Anna Garpenbeck. Läs mer här>>