Hallå där, Ghassan Kadhim...

…projektchef hos vår generalentreprenör Hent, som bygger Ersta nya sjukhus.

Nyligen genomfördes en ISO-revision av byggprojektet Ersta Nya Sjukhus och fick för andra året i rad toppresultat med noll anmärkningar. Revisionen går bland annat igenom projektets arbetssätt avseende kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

ens iso-ghassan.jpg

Grattis till de fina omdömena i ISO-revisionen! Vad är det som gör att ni lyckas så väl?

- Tack så mycket! Framförallt den goda samverkan och det arbetsklimat vi har i projektet och me llan alla inblandade - vår beställare på Ersta, våra underentreprenörer och våra anställda, säger Ghassan.

Vad är roligast med att bygga sjukhus?

- Det roligaste i just detta projekt skulle jag säga är den samverkansform vi har. Alla inblandade jobbar för att samverkan och kommunikationen ska fungera och det har vi lyckats med här. Sen är det speciellt att bygga just sjukhus, det är mäktigt att känna att man verkligen bidrar till samhället.

Kan du berätta om något du är särskilt stolt över i just detta projekt?

- Det jag är mest stolt över är att vi har lyckat bygga mycket bra team i projektet både hos oss som generalentreprenör och i byggherreorganisationen. Det finns så mycket erfarenhet samlad, vi sätter projektet i centrum och fokuserar alltid på lösningar. Den kultur och de arbetssätt vi har utvecklat här kommer vi ta med oss i framtida projekt.

Vad är fokus på bygget under våren? 

- Vi ska fortsätta bygga med samma kvalitet som vi har gjort hittills samt ha koll på tidplanen. Det är många underentreprenörer som kommer in i projektet under våren för att utföra slutskedearbetet.