Ersta diakoni växer – startar äldreomsorg i Vallentuna

"Vårt nya äldreboende i Vallentuna kommer byggas naturnära. Precis som på alla våra andra äldreboenden är vi måna om att skapa hemtrevliga miljöer som inbjuder till många slags aktiviteter och möten", säger Stefan Nilsson, direktor.

De senaste åren har Ersta diakoni etablerat sig i Vallentuna med tre stycken LSS-boenden (Körlinge, Västlunda och Angarns Haga). Nu sker nästa steg i Ersta diakonis expansion med ett nytt äldreboende i Ormsta, Vallentuna. Allt i syfte att skapa värdig välfärd för så många som möjligt.

– Tillsammans med Odalen Fastigheter har vi tecknat ett hyresavtal för ett nytt äldreboende som öppnar 2025. Äldreboendet kommer byggas naturnära och precis som på alla våra andra äldreboenden är vi måna om att skapa hemtrevliga miljöer som inbjuder till många slags aktiviteter och möten, säger Stefan Nilsson, direktor.

Ersta diakoni driver i dagsläget åtta stycken äldreboenden i Stockholm samt Uppsala. 2023 öppnar ytterligare ett äldreboende i Nacka.

– Våra äldreboenden finns utspridda över hela Stockholmsområdet, men framför allt söder och öster om stan. Vi ser väldigt mycket fram emot att etablera vårt nya äldreboende i Vallentuna, säger Stefan Nilsson.

Ersta diakoni är en ideell förening med en över 170 år lång historia av att driva samhället framåt. Som idéburen verksamhet har man inga externa ägare utan här återinvesteras överskottet i verksamheten.

Ersta diakonis värdegrund om att se hela människan genomsyrar alla verksamheter och resultatet av det ser man framför allt i våra medarbetares engagemang, men också i våra patienter och hyresgästers nöjdhet.

Kort om det nya äldreboendet i Vallentuna:

  • Byggstart: 2024
  • Öppnar för boende: 2025
  • Antal platser: 60 st
  • Äldreboendet byggs i tre plan. För att skapa en boendemiljö med natursköna inslag planeras bland annat en vinterträdgård på takterrassen.