Ersta äldreboende

Snart dags för inflyttning på Juliahemmet

Juliahemmet står färdigt och nu återstår några veckors intensivt arbete med att få allt på plats inför inflyttningen.

medarbetare tar emot alla nycklar till JuliahemmetNu är Juliahemmet i Uppsala i Erstas händer på riktigt – i förra veckan fick medarbetare från Ersta ta emot den digra nyckelknippan från byggbolaget Besqab. Nu återstår arbetet med att göra lokalerna fina och välkomnande inför att de första boende flyttar in under första veckan i februari. Det är en hel som återstår att fixas.
-Det är både stort och smått, alltifrån att ta emot och montera möbler till att alla IT-installationer ska vara på plats. Och så ska vi så klart göra det så fint och hemtrevligt vi bara kan med tavlor, kuddar och fint porslin, säger Erika Norlander Ekberg, verksamhetschef för Juliahemmet.

Stort intresse för en plats

Intresset för en lägenhet på Juliahemmet har varit stort. Det märktes redan på trycket för att få komma på någon av höstens coronasäkrade visningar. I första steget öppnas två avdelningar, en för demens och en för omsorg/somatik.

Mål - mest eftertraktade boendet

Redo på plats att välkomna de som flyttar in finns ett förväntansfullt och peppat medarbetarteam. På frågan om hur deras förhoppningar med Juliahemmet ser ut svarar gänget, som är trötta men nöjda efter sin första arbetsvecka:
-Att alla ska stortrivas, både personal och boende. Målet är att vi ska bli Uppsalas bästa och mest eftertraktade äldreboende.