Årets sommarkampanj i hamn

Sommarens insamlingskampanj för Ersta Vändpunktens sommarläger är avslutad, och vi är otroligt glada över att kampanjen nådde sitt mål, som var högre ställt än någonsin, även i år! Att ni fortsätter ge gåvor gör att vi kan fortsätta hjälpa fler.

Oskar Palmbäck, Ersta Vändpunkten

Inför varje sommar lanserar Ersta diakoni en insamlingkampanj för en av våra gåvofinansierade verksamheter. Den här gången var det Ersta Vändpunktens sommarläger för barn och unga som är anhöriga till någon med beroende, som var föremål för kampanjen. 

Här summerar Ersta Vändpunktens Oskar Palmbäck sommarens läger med sina egna ord:

"Sommarens tre läger blev riktiga höjdare. Varje period inleddes med att ett tjugotal barn satt nervösa, utspridda en och en i bussen på väg till lägergården. En tonårsdeltagare berättade några dagar in på lägret att hen planerade att ringa hem och be att bli hämtad så fort hon klev av bussen. Men så blev det inte.

På gårdsplanen möts barnen av sång och glädjerop från superpeppade ledare och den nervösa deltagaren får syn på en vuxen som den känner, och mest troligt har någon lägerkompis försiktigt sökt kontakt. Det är då det börjar släppa. Från den stunden börjar äventyret. 

Varje år med Vändpunktens sommarläger innebär nya minnen och insikter. Något som verkligen landade i år var att många barn och tonåringar utryckte tacksamhet för att få vara på en plats där de tillåts vara barn. Ersta Vändpunktens sätt att bemöta deltagarna där de befinner sig och tryggheten vi skapar tillsammans gör detta möjligt.

Något som verkligen landade i år var att många barn och tonåringar utryckte tacksamhet för att få vara på en plats där de tillåts vara barn.

Vi i lägerpersonalen, föräldrar och lägerdeltagare kan inte nog tacka er för de bidrag vi fått genom sommarkampanjen. Ni hjälper oss att fortsatt bedriva denna viktiga verksamhet som på ett slående vis gör skillnad för barnen och tonåringarna som deltar. Tack!"


– Oskar Palmbäck, föreståndare Ersta Vändpunktens sommarläger