Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Lydiahemmet börjar ta form

Skiss Ersta Lydiahemmet

Snart kan de första boende flytta in på Lydiahemmet, Erstas äldreboende i Farsta strand.

Även om byggnaden ännu är omgärdad av byggställningar och entréerna inte är färdigställda går det nu att se hur bra slutresultatet kommer att bli. Det kunde besökarna konstatera när byggherren Stenvalvet bjöd in till förhandsvisning av Lydiahemmet. 

På eventet fick deltagarna bland annat höra direktor Stefan Nilsson berätta om Ersta diakonis långa historia, bland annat inom äldreomsorg. Han berättade även om vem Lydia som har gett boendet sitt namn, var – den första europén som konverterade till kristendomen.

Christine Tell, områdeschef för Erstas äldreboenden och dagverksamheter, gav en fin bild av hur rummet alla befann sig i kommer att se ut inom några månader då verksamheten är i full gång. Hon berättande målande om trivsam belysning, fina möbler, en värmande kamin, en spinnande katt och doften från en sockerkaka som förbereds till eftermiddagens fikastund.

Lydiahemmet kommer erbjuda 54 ljusa och funktionella lägenheter och de första boende välkomnas 3 februari 2020.

Medierna uppmärksammar Lydiahemmet

Artikel i Mitt I Söderort Farsta/Sköndal
Artikel i Söderort direkt 

Här kan du läsa mer om Lydiahemmet.

Direktor Stefan Nilsson berättade bland annat att Lydia, som gett Lydiahemmet sitt namn, troligtvis var den första europén som blev kristen.


| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni