Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Kamilla från Ersta vann tävling om Åhléns julskyltning

Åtta färgglada och fantasifulla träfigurer mellan en och två och en halv meter pryder snart väggen hos någon av Erstas verksamheter för barn. Figurerna har ingått i Åhléns stora julskyltning och skänks nu vidare via en instagramtävling för att fortsätta ge glädje på en ny plats.

Initiativtagare till Erstas medverkan var Kamilla Alm på Ersta fastigheter som skickade in den vinnande motiveringen:

Vi inom Ersta diakoni jobbar med människor var dag. Ett litet barn som har haft det svårt skulle då kanske få bli lite glad.”

– Så roligt att vi vann, det trodde jag aldrig! Jag satt på tunnelbanan och fick syn på tävlingen och tänkte att det skulle vara toppen för Ersta så jag knåpade ihop en motivering, skrattar Kamilla.

2019 års julkampanj heter ”Till alla julmänniskor och alla andra” och utgick ifrån den magiska förvandlingen som många genomgår inför julen. I julfönstret på Åhléns City syntes de fantasifulla figurerna skapade av illustratören Olaf Hajek med hans klassiska måleriteknik i modern twist. Det är en fantasifull sagovärld med fabler, flora och fauna.

– Vi är glada att kunna ge dessa fina figurer ”ett andra liv”. Ersta diakoni möter dagligen många barn som är utsatta eller sjuka och förhoppningsvis kan dessa figurer skänka lite glädje åt barn i deras svåra situation. Att figurerna får ett nytt hem är också viktigt utifrån ett hållbarhetsperspektiv, säger Anna Wilde projektledare för årets julkampanj på Åhléns.

Figurerna är handgjorda i trä och byggda av Independent Studios. Illustrationerna gick även att se inne i varuhusen, på Åhléns julkatalog och som omslagspapper till julklappar. Exakt var de kommer att hamna på Ersta är inte beslutat ännu men det finns flera potentiella platser.

–  En jätterolig överraskning, vi är så tacksamma! Vi undersöker nu var de bästa kan placeras, till exempel på vårt barnhospice Lilla Erstagården och Ersta Vändpunkten som hjälper barn i familjer med missbruk. Oavsett så kommer figurerna att skänka stor glädje till de barn och familjer som vistas hos oss, säger Helena Ruhmén, marknads- och kommunikationschef på Ersta diakoni.

På bilden: Anna Wilde, Kamilla Alm och Helena Ruhmén

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni