Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Björn Övermark ny fastighetschef på Ersta diakoni

Björn Övermark har rekryterats till tjänsten som ny fastighetschef på Ersta diakoni. Han tillträder den 2 mars. Björn kommer senast från tjänsten som fastighetschef i Solna stad och har över tio års erfarenhet från att ha arbetat med sjukhusfastigheter, bland annat i rollen som förvaltningschef på Locum.

Foto på Björn Övermark- Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag, säger Björn Övermark. Ersta är en långsiktig fastighetsägare som står inför spännande utmaningar med nybyggnation och expansion. Jag lockas också av att få verka inom den idéburna sektorn, som jag tror kommer växa mycket framöver.  Det känns väldigt bra att bli en del av en organisation som så tydligt bidrar till samhällsnyttan, säger Björn.

Ersta fastigheter förvaltar och utvecklar Ersta diakonis fastighetsbestånd på Erstaklippan på Södermalm. Här finns byggnader som härstammar från sent 1700-tal fram till 1970-talet, däribland Ersta sjukhus, Ersta hotell & konferens, Ersta kyrka och flertalet bostadshus på Erstaklippan. Under 2019 startade markarbetena på området inför bygget av Ersta nya sjukhus. Det nya sjukhuset, som är Ersta diakonis enskilt största satsning genom tiderna, kommer att ha 90 vårdplatser och en kapacitet för 100 000 öppenvårdsbesök och 6000 operationer per år.

- Vi är jätteglada att välkomna Björn Övermark som ny fastighetschef, säger direktor Stefan Nilsson. Rollen som fastighetschef strategisk viktig för Ersta diakoni när vi nu bygger ett helt nytt sjukhus och utökar våra verksamheter, säger Stefan Nilsson, direktor Ersta diakoni.  

För mer information, kontakta: Helena Ruhmén, marknads- och kommunikationschef, 070-484 34 59, helena.ruhmen@erstadiakoni.se

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni