Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Stor succé för öppet hus på Lydiahemmet

Över 250 personer besökte Farsta strand när Lydiahemmet och Ersta hemtjänst bjöd in till gemensam invigning och öppet hus.

Doften av nybakade bullar och småkakor mötte besökarna som trotsade det snöblandade regnet och tog sig till Lydiahemmets och Ersta hemtjänsts gemensamma öppna hus under onsdagen. Medan besökarna minglade och gick guidade turer i äldreboendets lokaler fortsatte medarbetarna att baka så att faten hela tiden kunde fyllas på.  

Under förmiddagen hölls en officiell invigning med tal av Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson och socialchef Ann-Sofi Wetterstrand (se bilden ovan), följt av traditionsenlig bandklippning.

Responsen från gästerna var positiv. ”Hit vill jag flytta när det är dags” och ”jag vill inte gå härifrån, det var ju så trevligt här” var några av kommentarerna. Många berömde även bygganden i sig, färgsättningen och inredningen av de allmänna ytorna. En del besökare bodde i husen runt Lydiahemmet och hade med spänning sett byggnaden växa fram och var nu nyfikna på att se det från insidan. Gäster som inte var i fasen att flytta till ett äldreboende just nu, uttryckte i stället ett intresse för Ersta hemtjänst Farsta som öppnade i februari samtidigt som Lydiahemmet.

Lydiahemmet har 54 platser och de olika avdelningarna öppnas upp stegvis under våren.

Artikel från Söderort Direkt >>

Film: Här klipper Stefan Nilsson och Ann-Sofi Wetterstrand bandet:

Läs mer om Ersta Lydiahemmet >>
Läs mer om Ersta hemtjänst Farsta >>

Smörgåsarna var inköpta, men Lydiahemmets medarbetare hade bakat allt kaffebröd. När gästerna anlände doftade lokalerna av kanelbullar och småkakor.

Miljön i ett av vardagsrummen på Lydiahemmet. Färgsättningen är varm och lugn.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni