Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Om Ersta konferens, hotell & terrass

Området

Ersta konferens, hotell & terrass som driver konferensanläggning, hotell, restaurang och festvåning är en del av den ideella organisationen Ersta diakoni. Vi har funnits sedan 1992 och allt sedan dess varit en populär mötesplats tack vare vår fantastiska utsikt, våra historiska lokaler, vårt engagemang och självklart våra trevliga och hjälpsamma medarbetare.

Konferensverksamheten består av 16 konferensrum med totalt plats för 514 personer. Hotellet har 38 rum och sovplats för totalt 72 personer varav 68 i ordinarie bäddar. Flera av våra hotellrum och de flesta av våra konferenslokaler ligger i det så kallade Stora diakonisshuset som är från 1896. Här bodde och levde föreståndare, diakonissor och provsystrar fram till 1970-talet då huset övergick till annan verksamhet, bland annat gästhem och nutidens kurs- och konferensanläggning. Här bor och konfererar våra gäster i historiska lokaler men med modern teknik och nutida bekvämligheter.

Restaurang och festvåningen består av kök och restaurang med sittplats för 210 personer. Till verksamheten hör en stor terrass med eftermiddagssol och plats för 250 minglande gäster. Verksamheten drivs i det så kallade gamla diakonisshuset som stod klart 1864. Här bodde och levde diakonissorna fram till 1896 då de flyttade in i det nya diakonisshuset.

Ditt besök gör gott

I och med att Ersta konferens, hotell & terrass är en verksamhet inom den ideella föreningen Ersta diakoni betyder det att allt vårt överskott går tillbaka till våra verksamheter inom social omsorg och vård. Det innebär kort och gott att du som gäst och kund bidrar till arbetet med att hjälpa människor i utsatta livssituationer när du kommer till oss.

Inarbetat hållbarhetsarbete sedan 1850-talet

Ordet hållbarhet är högst aktuellt i dag men också en livsstil som Ersta diakoni har arbetat efter sen starten på 1850-talet. Hela vår verksamhets- och värdegrund bygger på att se människan och att hjälpa människor i utsatta livssituationer. Sen starten har hållbarhetsarbetet utvecklats till att även inbegripa miljö och lönsamhet i verksamheterna.

För Ersta konferens, hotell & terrass verksamheter betyder det bland annat att:

  • Vi är ansluten till en arbetsgivarorganisation och ger våra medarbetare marknadsmässiga löner och reglerade arbetstider.
  • Vi ser till individen oavsett om det är en medarbetare, gäst eller leverantör.
  • Vi anlitar i första hand leverantörer som erbjuder närodlat, ekologiskt och hållbara alternativ.
  • Vi prioriterar miljö- och KRAV-märkta produkter.
  • Vi tackar hellre nej till en kund än att genomföra ett kvalitetsmässigt sämre arrangemang då budgeten tenderar att överstiga kostnaderna för kvalitet.
  • Vi har en miljöplan och är ISO-certifierade för miljö och kvalitet.
| Fler

Kontakt

Ersta konferens
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1K

Telefon 08-714 63 41
E-post konferens@erstadiakoni.se

Klicka här för karta och vägbeskrivning