Ersta äldreboende

Linnégården, Östermalm

Vårt äldreboende Linnégården ligger centralt i hjärtat av Östermalm. Här finns ett brett och stimulerande utbud av aktiviteter och en härlig innergård.

Om boendet

Våra 86 lägenheter har kokvrå och ett rymligt badrum med dusch. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Varje avdelning har ett rymligt kök för dig som vill äta måltiderna i sällskap eller delta i bakning och matlagning. I anslutning till köket ligger ett hemtrevligt vardagsrum där vi kan spela spel, lyssna på musik och umgås.

Linnégårdens gemensamma vardagsrum med grå soffa och ett piano

Här vill vi skapa en hemtrevlig miljö som vi förstärker med nya, färska blommor varje vecka. Det finns också en rymlig inglasad balkong.

Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Våra sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut har alla erfarenhet av äldreomsorg.

Vi är ett vård- och omsorgsboende för dig med ett omfattande vårdbehov dygnet runt. Här finns boendeenheter för både personer med demenssjukdom och somatiska sjukdomar. Linnégården drivs av Ersta diakoni på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd.

Utemiljön och närområdet

Linnégården har en vacker innergård som blir ett andra vardagsrum sommartid. Du som vill kan plantera och odla grönsaker, kryddor och bär. Eller bara sitta och njuta av grönskan och dofterna. Linnégården ligger på Linnégatan i Stockholm med gångavstånd till innerstans vackra promenadstråk, exempelvis Strandvägen, Djurgården och Humlegården. I närheten finns även Karlaplan med köpcentrum.

Givande aktiviteter

Vi har en kultur- och aktivitetsassistent som håller i både små och stora aktiviteter och det gör att det händer något roligt på Linnégården varje dag. Vi har planerade utevistelser såsom promenader i närområdet, längre utflykter och samvaro på gården. Under sommarhalvåret har vi sommarcafé varje dag med hembakat på gården. På vintern blir det mer inomhusaktiviteter, exempelvis bingo och kvalitetsfilmer på stor bioduk. Här kan du läsa mer om Linnégårdens aktiviteter >>

Linnégården har en vacker innergård som blir ett andra vardagsrum sommartid

linnegårdens egna fullt utrustade gym

Vi erbjuder boxning en gång i veckan samt flera olika gruppgymnastiktillfällen per månad. Dessutom har vi ett fullt utrustat gym för kondition och styrka för den som vill och bedöms klara av det eller bara är nyfiken. Här kan man få känna sig stark och få kontakt med sin egen kropp igen oberoende av sin sjukdom. Träningen är givetvis handledd av personal.

Som boende hos oss har du avsatt tid för fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand en gång i veckan. Husdjur är välkomna på besök hos oss.

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram

Välkommen till Linnégården!

 

Vanliga frågor

Vad erbjuder ni för aktiviteter?

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag.

Läs hela svaret

Hur kan ni stötta mig med demens?

Vi har bred erfarenhet och kunskap kring demens och andra kognitiva sjukdomar. Våra arbetssätt, vårt bemötande och den fysiska miljön ...

Läs hela svaret

Kan jag komma på en visning?

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se ...

Läs hela svaret

Får jag ta med mitt husdjur vid flytten?

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna ...

Läs hela svaret

Mer om oss

Coronaviruset - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av samlad information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du har frågor. För visningar av Linnégården, kontakta enhetschefen.

Verksamhetschef
Anette Millde
Tel: 08-714 63 10
Mob: 070- 484 35 61
E-post: anette.millde@erstadiakoni.se

Enhetschef, HSL ansvarig
Ulrika Pettersson
Mobilnr: 076-695 53 03
E-post: ulrika.pettersson@erstadiakoni.se

Sjuksköterskeexpedition
Telefon: 070-484 35 37

Enhetschef plan 1 och 2
Irina Bazaly
Telefon: 08- 714 62 61
Mobilnr: 073-866 61 31
E-post: irina.bazaly@erstadiakoni.se

Enhetschef plan 4 och 5
Katri Ljungberg
Telefon: 08-714 60 90
Mobilnr: 076-720 03 06
E-post: katri.ljungberg@erstadiakoni.se

Enhetschef plan 3 och 6
Josefine Jonsson
Telefon: 08-714 63 76
Mobilnr: 070- 484 35 41
E-post: Josefine.jonsson@erstadiakoni.se

 

Adress: Linnégatan 61, 114 58 Stockholm
E-post: linnegarden@erstadiakoni.se

Välkommen till Linnégården