Dagverksamheten Farsta strand

Vi finns i hemtrevliga och moderna lokaler högst upp i äldreboendet Lydiahemmet.

Vi är en dagverksamhet för dig över 65 år med en demenssjukdom. Din lust och dagsform är utgångspunkten för hur dagen hos oss ser ut.

Här får du en palett med meningsfulla och roliga aktiviteter att välja bland, samtidigt som du umgås med andra i samma situation. Kanske vill du vara med i gruppen som bakar och förbereder dagens måltider, eller i gruppen som ägnar sig åt konstnärliga aktiviteter eller så känner du för att röra på dig i anpassade gymnastikprogram inomhus eller promenera utomhus.

bild från Playa del LydiaHär finns också det fantastiska ljus- och solrummet ”Playa del Lydia” som våra gäster är välkomna att ta del av. Effekten av artificiellt ljus är inte vetenskapligt klarlagd, men många känner sig avstressade och uppiggade i den ljusa miljön. Här kan du känna solen, lyssna på vågorna och höra fåglarna som kvittrar.

Vår dagverksamhet är djurvänlig, och ibland när situationen tillåter, får vi besök av äldreboendet Lydiahemmets terapihund. Lydiahemmet rymmer olika verksamheter och blir ett nav som på olika sätt bidrar till trygg omvårdnad, en meningsfull vardag, och social samvaro för äldre, utifrån individuellt behov och livssituation.

Modern och hemtrevlig miljö

Våra lokaler är moderna och funktionella, med ett stort kök och rymliga ytor för umgänge och aktiviteter. Vi finns vid Farsta strandplan, med gröna omgivningar för promenader och utevistelse.

Vi har en Silviasyster

Våra medarbetare har erfarenhet av äldreomsorg i allmänhet och bemötande av dig med demenssjukdom i synnerhet. En medarbetare är Silviasyster, vilket innebär en unik specialistutbildning i att bemöta personer med en demenssjukdom.
Inom Ersta diakonis samtliga verksamheter är bemötandet av våra gäster, patienter och kunder en grundläggande del i vår värdegrund, läs gärna mer om det här >>

Här finns det fantastiska ljus- och solrummet ”Playa del Lydia” som våra gäster är välkomna att ta del av.

I dagverksamheten använder vi oss bland annat av metoden reminiscens. Det innebär att vi medvetet arbetar med att väcka och stimulera slumrande minnen. Resultatet bidrar till en ökad upplevelse av meningsfullhet för våra gäster.

Vi lägger stor vikt vid måltiderna

Vi serverar våra gäster frukost, mellanmål och lunch varje dag, och så fikar vi, ofta med hembakat kaffebröd. Vi lägger stor vikt vid maten och att skapa trevliga måltidssituationer. Du som vill får gärna vara med och förbereda inför måltiderna. Vi inom dagverksamheten tar del av samma högkvalitativa måltider som våra äldreboenden. Här kan du som är nyfiken läsa mer om Erstas mat och måltider >>

Vi har öppet måndag till fredag året om (förutom helgdagar) och vi tar emot 12 gäster varje dag. Ditt biståndsbeslut från kommunen styr hur många dagar per vecka du kommer till oss.

kvinna sitter och målarSå får du en plats på vår dagverksamhet

För att kunna delta i våra dagverksamheter behöver du ett beslut från din biståndshandläggare. Boende i Stockholms stad kan kontakta Äldre direkt för mer information på telefon 08-80 65 65 eller göra en ansökan på Stockholm stads webbplats.

Kontakta oss

Enhetschef
Sanna Kauppila

E-post:
sanna.kauppila@erstadiakoni.se

Telefon:
0720-84 86 08

 

Adress:
Farsta strandplan 15
123 71 Farsta strand

Välkommen till Dagverksamheten Farsta strand!