Under Kulturnatt står dörren öppen, mellan kl 18:00-24:00, till flera av Stockholms kulturverksamheter - även här på Erstaklippan.

Kulturnatt Stockholm 2022 är en unik möjlighet att få kika in hos stadens olika kulturverksamheter. Mellan kl 18:00-24:00 den 23 april får dörrarna öppna till över 180 platser runt om i Stockholm, och givetvis är Ersta diakonis dörrar också öppna. 

Varmt välkommen till:

  • Ersta kyrka, där det bjuds på intima musikaliska möten, bl a på temat "Bach! Bach!", "Musik för stilla stunder" och "Vaggvisor i oredans tid". 
  • Ersta museum, där du får ta del av 170 år av kvinno- och sjukvårdshistoria, på ett av Sveriges få sjukhusmuseum. Guidade turer sker varje helt klockslag och tar ca 20 min.
  • Ersta terrass, där restaurangen och baren står öppen för dig med stjärnhimlen ovanför och hela staden utanför fönstret.
  • Ersta second-handbutik har 20% på allt i butiken och extraöppet mellan kl 17.00-21.00.

I kyrkan kan du också beskåda fotoutställningen "Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen". En utställning i samarbete med Judisk kultur i Sverige och Historiska museet.

Karl Gabor har fotograferat några av de överlevande som ännu lever i Sverige för att fånga dem som människor, inte som statistik på ett papper.

Här hittar du fullständigt program och aktuella tider.