Reflektioner över människor jag mött."

Varje onsdag kl 12.10 hålls en lunchkonsert eller samtal i Ersta kyrka. Fri entré. Evenemanget tar ca 30 min.

Onsdagen den 9 mars klockan 12:10 i Ersta kyrka.

”Reflektioner över människor jag mött. Från Tage Erlander till Nelson Mandela.”

Tidigare statsministern Ingvar Carlsson berättar och intervjuas av Maricka Allensten, Ersta diakoni om människor han mött genom sin karriär som skapat ett lite extra avtryck som Tage Erlander, Michael Gorbatjov, Deng Xiaoping, Ronald Reagan, Willy Brandt, Gro Harlem Brundtland och Nelson Mandela.

Under framträdandet så får den tidigare överläkaren på Ersta diakoni Beth von Schreeb ordet. Hon var den som vårdade Oliver Tambo, ANC:s exilpresident, när han drabbades av en stroke. Till Ersta diakoni kom därför Nelson Mandela på sitt första utlandsbesök för att hälsa på sin nära vän efter det att han frigivits efter 28 år i fängelse.

På Ersta sjukhus vårdades Oliver Tambo från januari till april 1990 av kunniga sjuksköterskor, undersköterskor, logoped, sjukgymnast och arbetsterapeut under Beth von Screebs försorg. Hon var även medicinskt ansvarig för Nelson Mandela och hans medföljare under besöket i Stockholm. Som tack för den vård och omvårdnad Oliver Tambo fick skänkte han en skulptur i ebenholts som finns att beskåda på Ersta hotell och konferens.

Se föreställningen på plats eller digitalt (live eller i efterhand) via vår Youtubekanal

Sugen på att se något mer? Ta del av Ersta kulturscens vårprogram här.