Ersta kulturscen

Beethovens sista sonater

Det är en stor glädje att välkomna professor Hans Pålsson, en av de främsta svenska pianisterna till vår konsertserie. Hans Pålsson är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt.

Hans Pålsson har en stor bredd i sin repertoar från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen, bl.a. samtliga sonater och pianokonserter av Mozart och Beethoven.

Vintern 2010 spelade Hans Pålsson Beethovens samtliga 32 pianosonater vid 8 utsålda konserter i Stockholms Konserthus under två och en halv vecka. Över 60 soloverk och pianokonserter har tillägnats honom. I TV-serien ”I döda mästares sällskap” där han spelade och berättade om tonsättare och deras verk nådde han ut till en stor del av svenska folket. I dessa 30 TV-program visade han även sitt stora kunnande som pedagog och trollband tittare och lyssnare i alla åldrar. Vi kommer vid denna konsert att få njuta av några av höjdpunkterna i Ludwig van Beethovens produktion, nämligen de tre sista sonaterna för piano.

Söndag 14 november klockan 16:00 Hans Pålsson, piano

Program: Ludwig van Beethoven
Opus 109: Pianosonat nr 30 i E-dur (1820)
Opus 110: Pianosonat nr 31 i A♭-dur (1821)
Opus 111: Pianosonat nr 32 i c-moll (1822)

Biljettinformation: Biljetter 240 kr. Konsertlängd ca. 90 min.
Köp biljetter här >>