Uppvakningsavdelningarna

Efter din operation vårdas du på en av våra uppvakningsavdelningar. Hur länge du stannar och vilken av avdelningarna du vårdas på, beror på vilken sorts operation som du har genomgått och hur då mår.

På uppvakningsavdelningen

Du kommer att vara uppkopplad till övervakningsutrustning för att kontrollera till exempel ditt blodtryck, din puls, temperatur och syresättning. Vi kommer att ge dig de läkemedel som du behöver, t.ex. smärtstillande eller läkemedel mot illamående.

Din skattning av upplevd smärta gör att vi bättre kan styra smärtbehandlingen. Vi kommer att be dig skatta din smärta på en skala från 0-10, där 0 motsvarar smärtfrihet och 10 är värsta tänkbara smärta.

Om du har varit sövd och haft en slang i luftstrupen kan du känna en viss obehagskänsla och vara lite hes, det är övergående.

Möte med ansvarig kirurg

Efter operationen kommer du att få träffa ansvarig kirurg som berättar om din operation och din fortsatta behandling. Kirurgen kommer att träffa dig antingen samma dag eller dagen efter operation.

Besök på uppvakningsavdelningen

Av sekretess- och utrymmesskäl har vi inte möjlighet att ha besök av närstående inne på våra postoperativa uppvakningsenheter. Undantag kan göras vid speciella omständigheter.

Det här händer när du opereras hos oss

1

Inskrivning

När du ska opereras på Ersta sjukhus tas du emot och skrivs in av en sjuksköterska vid någon av våra avdelningar. Där får du information om vad som kommer ske under dagen och vi börjar förbereda dig inför operationen.

Inskrivning
2

Operation

När du har skrivits in tar vi emot dig på operationsavdelningen och gör dig redo inför operation. När det är dags tas du in i operationssalen och får bedövning eller narkos innan operationen startar.

Operation
3

Uppvaknings-avdelning

Efter operationen blir du omhändertagen på vår uppvakningsavdelning. Hur länge du stannar här beror på vilken sorts operation du har genomgått och hur du mår.

Uppvakningsavdelning
4

Vårdavdelningar

När du är redo att lämna uppvakningsavdelningen kommer du till någon av våra vårdavdelningar. Vilken av avdelningarna du kommer till beror på vilken operation du genomgått och hur länge du ska stanna.

Vårdavdelningar

Kontakta oss

Uppvakningsavdelningen och intensivvårdsavdelningen
Telefon 
08-714 61 79

Dagkirurgisk uppvakningsavdelning
Telefon 
08-714 62 87
Måndag-fredag kl 08.00–16.30

Besökadress
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44