Ersta äldreboende

Lydiahemmet nominerat till Årets vård- och omsorgsbyggnad

Vi är stolta och glada över att Lydiahemmet i Farsta strand är en av de nominerade till titeln Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021.

Lydiahemmet är byggt i tre våningar med en vacker träfasad som ger ett modernt och varmt intryck. Enligt nomineringen till Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021 tillför byggnadens karaktär, form och volym ett nytt uttryck samtidigt som verksamheten bidrar till ett levande Farsta strandplan.

Flera objekt var nominerade, men det blev Lydiahemmet tillsammans med tre andra vård- och omsorgsbyggnader på olika platser i landet som blev utvalda som finalister. Nu återstår en offentlig omröstning där alla som vill kan gå in och rösta på sin favorit.
Klicka på länken här nedanför för att läsa mer om de nominerade byggnaderna och rösta. Du kan rösta fram till och med 15 april kl 12.00. 

Domarnas ord om Lydiahemmet

Bild på lydiahemmets fasad"The wooden structure and wooden facade make the building environmental friendly."

"Boendet är ett intressant och välgestaltat exempel på hur man i en urban miljö i centralt läge kan tillskapa ett vård och omsorgsboende."

 

 

Med utnämningen ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021” vill företaget Nohrcon uppmärksamma lyckade byggprojekt som inspirerar andra.