Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Ersta hemtjänst i Sundsvall

Du som bor i Sundsvall och är beviljad hemtjänst kan välja vilken utförare du vill ha. Vi på Ersta hemtjänst vill gärna vara den som hjälper dig! Vi sätter dig och dina behov främst – därför är bred kompetens bland våra medarbetare och hög kvalitet på våra tjänster självklara.

Det här innebär hemtjänst

Att få hemtjänst innebär att du får hjälp och stöd i din vardag. Det kan till exempel vara hjälp med tvätt, matinköp, städning och personlig omvårdnad. 

För oss på Ersta hemtjänst är det viktigt att du får den absolut bästa omvårdnaden du kan få. Därför är vi alltid väldigt noga i vår rekrytering och väljer medarbetare med omsorg. 
Vi arbetar i små grupper och du får en kontaktperson. Tillsammans med dig arbetar vi  dagligen för att du ska känna dig trygg och vara delaktig i hur dina insatser planeras.

Mer än bara omsorg - kom och var med på våra aktiviteter

Ersta hemtjänst Sundsvall arbetar aktivt med att skapa gemenskap. Därför har vi öppnat Gemenskapsstugan i våra lokaler dit våra kunder är välkomna på olika aktiviteter varje onsdag. Det kan vara allt från allsång med kaffe och hembakat fikabröd till bio med popcorn, bingo och mycket annat.

Så går det till att få hemtjänst

Alla har rätt att ansöka om hemtjänst. Sundsvalls kommun har ett kundvalssystem som innebär att du själv väljer den vårdgivare som ska utföra din hemtjänst. Du börjar med att kontakta Sundsvalls kommun på 060-19 25 50 och ber att få tala med en biståndshandläggare.

Biståndshandläggaren utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med. Därefter får du själv välja vilket företag du vill ska utföra hemtjänsten. Oavsett vilken hemtjänstutförare du väljer betalar du samma avgift till kommunen. Vi skiljer oss alltså inte i pris, däremot i kvalitet.

För oss på Ersta hemtjänst är det viktigt att du får den absolut bästa omvårdnaden du kan få och vi hoppas förstås att du väljer oss.

Tilläggstjänster för våra kunder

Om du som kund hos oss vill ha mer hjälp än vad ditt biståndsbeslut beviljar erbjuder vi också hushållsnära tjänster med rut-avdrag. Vi kan hjälpa dig med alltifrån fönsterputs, städning och inköp till ledsagning, enklare trädgårdstjänster och pyntning inför storhelger.

Besök oss gärna

Vi har våra lokaler på Medborgargatan 53 och på Lekängsvägen 2H, du är alltid välkommen att besöka oss. Ring gärna innan så att vi kan vara säkra på att kunna ta emot dig. 

Vår värdegrund är stark

Ersta hemtjänst drivs av Ersta diakoni som ligger på Södermalm i Stockholm. Ersta diakoni är Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi har bedrivit vård och omsorg sedan 1851, alltid med människan i centrum. Allt överskott går tillbaka till verksamheten och på så sätt skiljer vi oss från många andra vårdgivande företag.
Idag erbjuder vi hemtjänst på ett tiotal platser, främst i Stockholmsområdet, men även i Gävle och Sundsvall. Vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. Det här är våra värdeord:

Professionalism - med engagemang och ansvar står vi i ständig utveckling och lärande för att på bästa sätt möta utsatta människors behov.
Tillit - vi möter människor med respekt, omtanke och med bevarad delaktighet och värdighet. Så bygger vi tillit i vardagen.
Hopp - vi vill inspirera till hopp och bidra till hälsa och välbefinnande för varje patient och kund genom att ge bästa möjliga vård grundad på forskning och utveckling. Hopp skapar öppenhet för framtiden.

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan underlätta vardagen för dig. Varmt välkommen till Ersta hemtjänst Sundsvall!

Kontakta oss

Verksamhetschef 
Linda Andersson
Telefon 072-740 89 99
@sundsvallhemtjanst

Skriv ut