Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Kronprinsessparet på besök

Tisdagen den 27 oktober besökte Kronprinsessparet Ersta diakonis verksamhet för ensamkommande flyktingbarn på Lukasgården i Nacka.

Under besöket träffade Kronprinsessparet 20 ungdomar i åldrarna 15-17 år som alla kommit ensamma till Sverige och som nu väntar på uppehållstillstånd. Kronprinsessan och Prins Daniel fick höra deras berättelser och om drömmarna för framtiden.

Kronprinsessparet besökta Lukasgården, hvb-hem för ensamkommande flyktingbarn 20151027.

Kronprinsessparet under mötet med ungdomarna på Lukasgården.
Foto: Kungahuset.se

Ungdomarna kommer ifrån Syrien, Irak, Afghanistan, Eritrea och Albanien och går i olika skolor i Nacka kommun. Många försöker ha en aktiv fritid och några har aktiverat sig i föreningar. Ersta diakoni har också unga volontärer, ca 16-19 år, som besöker Lukasgården för att umgås, spela fotboll, brännboll, fika eller ordna andra aktiviteter.

Under besöket deltog också Ersta diakonis ordförande Kenneth Bengtsson, Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson, t.f. verksamhetschef Margareta Laring och bitr. enhetschef Yones Salih samt personal på Lukasgården.

Kronprinsessparet besökta Lukasgården, hvb-hem för ensamkommande flyktingbarn 20151027.

”Den viktiga verksamheten som bedrivs på Ersta gjorde starkt intryck. Kraften och ambitionen hos ungdomarna ger hopp för framtiden!”, sa Kronprinsessparet efter besöket på Lukasgården. Foto: Kungahuset.se

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni