Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Våren 2018 öppnar Ersta Sarahemmet

Sarahemmet ältadalen

I början av 2018 slår Ersta diakoni upp portarna till ett helt nytt vård- och omsorgsboende i Ältadalen i Nacka.

Vår målsättning är att skapa en boendemiljö och en äldreomsorg där du ska känna dig delaktig och ha inflytande på ett sätt som passar just dig.

Ersta Sarahemmet präglas av natur, djur och innovativa lösningar. Boendet ligger i nära anslutning till naturen och är anpassat både för att ge enkel tillgång till utemiljö, men också för att göra naturens skiftningar märkbara inomhus genom generösa glasytor och tillgång till terrass och balkonger.

Nytänkande teknik är också en viktig del i det nya Sarahemmet, det handlar om allt från LED-belysning som gör det möjligt att anpassa ljus efter till exempel tid på dagen och aktivitet till digitala arbetssätt som ökar de boendes självbestämmande.

Såsom alla våra boenden präglas Sarahemmet av trygghet, delaktighet och hemkänsla. Även här kan arkitektur och ny teknik spela en viktig roll. Arkitektur i form av avbrutna korridorer och separata ingångar för leveranser ger hemkänsla. Färg, kontraster och former gör det lätta att hitta och ökar tryggheten. 

Ersta Sarahemmet ligger nära naturen men har också en öppen gård där odlingslådor och utegym finns. Den öppna gården ligger mot samhället, det är ett bra sätt att underlätta integrationen mellan boende och resten av samhället. 

Boendet kommer att ha 54 platser fördelat på 2 våningar med 3 enheter per våningsplan. 

Är du intresserad av Sarahemmet, lämna din intresseanmälan här

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni