Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Vi växer och möter nya behov

Fikastund på Sarahemmet

I förra numret berättade vi om Ersta Hopp, som i våras öppnade sin mottagning för människor som utsatts för sexuella övergrepp under barndomen. I det här numret kan du läsa om Stiftelsen Bertil Strömbergs bidrag till den nya verksamheten Ersta Möjlighet. Men det är inte de enda nya verksamheterna inom Ersta diakoni.

Samtal mot våld

I våras öppnade en samtalsmottagning för kvinnor som tidigare i livet utsatts för våld i en nära relation, men som inte har sökt eller fått hjälp för att bearbeta det de har varit med om. Här får de professionellt stöd.

För unga

Under hösten öppnar Ersta Horisont, en samtalsmottagning för ungdomar som har en nära anhörig med psykiska problem eller som har drabbats av en allvarlig sjukdom, till exempel demens. Hos Horisont får de hjälp att hantera sina känslor och sin vardag, för att må bra även om människor i deras närhet inte gör det.

Mer omsorg

Vår äldreomsorg växer. Under hösten startar bygget för det nya äldreboendet Ersta Lydiahemmet i Farsta. I våras öppnade Ersta Sarahemmet i Älta.

Foto: Pernille Tofte

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni