Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Aktuellt

Vaccination mot säsongsinfluensa 

Influensa är en vanlig sjukdom som drabbar ungefär tio procent av befolkningen varje vinter. Hos den som tillhör en riskgrupp kan influensa leda till allvarliga komplikationer. 

De virus som orsakar influensa varierar från år till år, och därför behöver man vaccinera sig årligen för att vara skyddad. Du som tillhör en riskgrupp bör skydda dig med vaccin. Till riskgruppen räknas du som är 65 år eller äldre, har en allvarlig kronisk sjukdom* eller är gravid.

Du som tillhör en riskgrupp erbjuds gratis vaccination fram till den 29 februari.

Från januari 2020 kan du som tillhör en riskgrupp och önskar vaccinera dig boka tid för detta på telefon 08-714 60 08, alla vardagar 8-17.

Du som inte tillhör någon riskgrupp har också möjlighet att vaccinera dig mot säsongsinfluensa hos oss, men måste då boka ett besök för detta hos någon av våra distriktssköterskor. Besök bokas på telefon 08-714 60 08, alla vardagar 8-17. Vaccinationen kostar då 300 kr. Frikort gäller inte.

När ska jag inte vaccinera mig? Om du har en pågående infektion med feber ska du inte vaccineras. Det gör däremot ingenting om du är lite förkyld. Rådgör med distriktssköterska eller läkare om du använder blodförtunnande läkemedel. Barn under sex månader ska inte vaccineras mot influensa.

Läs mer om årets säsongsinfluensa på 1177/Vårdguiden: www.vardguiden.se.

*Hjärt- eller lungsjukdom, diabetes, lever- eller njursvikt, andningspåverkande sjukdom, kraftigt nedsatt immunförsvar, flerfunktionshinder eller mycket kraftig övervikt.

Skriv ut