Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Caroline EngvallCaroline Engvall - Frilansjournalist och författare

Caroline Engvall är frilansjournalist och författare till böckerna 14 år till salu och Skamfläck, om unga som dämpar sin ångest med sex – och nya boken Skuggbarn – om den okända sexhandeln med barn i Sverige. Kommer i augusti 2013.

I boken "Det handlar om barn" är Caroline författare till kapitlet "Hundra steg från helvetet".

Finns Sofia på riktigt och hur har hon det idag?

Ja, Sofia finns på riktigt. Hon mår allt bättre och orkar själv säga ifrån till de män som fortfarande tar kontakt med henne. Hon har hittat en fantastisk samtalskontakt som engagerar sig i Sofia utöver hennes arbetstid. Det har räddat Sofias liv.

Hur tror du att framtiden och vuxenlivet ser ut för de pojkar och flickor som använder sex som ångestdämpning?

Jag har hopp. Vuxenvärlden börjar se att fenomenet existerar och lär sig mer och mer om hur man kan hjälpa dem. Det är fantastiskt att ha förmånen att föreläsa om ämnet och se den förändringen "live".

Vad kan vi som vuxna göra för att tidigt upptäcka de som skadar sig med sex och hjälpa dem?

Lära sig – och orka – se barnens signaler. De söker ofta hjälp för något helt annat, berättar kanske sin historia på ett annat sätt än förväntat. Då gäller det att som vuxen vara uppmärksam och våga fråga vidare.

| Fler

Kontakt

Ersta diakoni
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ Ersta diakoni

Caroline Engvall

Att ha förmånen att vara de här utsatta barnens språkrör är fantastiskt. Att få berätta deras historier för andra och därmed kunna hjälpa, visa att de inte är ensamma. Det måste vara den ultimata förmånen i ett författarskap.

Mer om Caroline

"14 år till salu" har sålt i över 200 000 exemplar och fick platinapocketpris på Bok- och biblioteksmässan 2010.

Caroline har fått ungefär 1000 mejl från unga som skadar sig med sex. Hon har också grundat hjälpsajten www.intetillsalu.se och ordnade även en manifestation i Kungsträdgården 2011 (med bland annat justitieminister Beatrice Ask, Stockholms socialborgarråd, Dilba, Martin Stenmarck, Regina Lund med flera) för att uppmärksamma ämnet.

Caroline blev också "Årets modiga Mama" på Årets mama-galan 2011.