Om tidsbokning och vaccination

Du kan boka tid på den vårdcentral som du tillhör eller på en av de större vaccinations-mottagningarna som vaccinerar på uppdrag av Region Stockholm. Mer information om vaccination finns på 1177 Vårdguiden.

Så här gör du för att boka tid

  • Instruktioner för hur du bokar tid hittar du på 1177 Vårdguiden.
  • Boka helst tid för vaccination med appen Alltid Öppet, det är enklast för både dig som kan och för de som vaccinerar. I appen kan du välja både tid och plats för vaccination. Ta gärna hjälp av en närstående om du är ovan med att boka digitalt. Försök igen nästa dag om tiderna har tagit slut. Det kommer nya tider hela tiden.
  • Du som inte kan boka digitalt eller saknar BankID är välkommen att kontakta din vårdcentral för att få hjälp med att boka en tid.
  • Du kan också boka en tid digitalt hos många vårdcentraler.

Bra att veta inför din vaccination

  • Vaccinationen är kostnadsfri.
  • Fyll gärna i bifogad hälsodeklaration och ta med vid vaccinationstillfället. Har du ingen ifylld deklaration med, får du en vid besöket.
  • Vaccinationen ges i överarmen. Det är bra om du har kläder som gör det lätt att komma åt att ge sprutan. 
  • Både patient och vårdgivare bär munskydd under vaccinationen. Bär gärna munskydd redan när du kommer. Har du inget munskydd får du ett av oss. 
  • Efter vaccinationen får du stanna kvar i 15 minuter för observation.

Därför ska du vaccinera dig mot covid-19
Vaccination är det mest effektiva sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. När du vaccinerar dig skyddar du dig själv och andra. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig. Alla vacciner som används är effektiva och godkända.

Samboende omfattas inte
Den som du bor med omfattas inte av detta erbjudande om han eller hon inte är född före 1956.

Se upp för bedragare
Det finns flera fall av försök till bedrägeri där personer säger att de är från 1177 Vårdguiden. Lämna aldrig ut dina bankuppgifter eller din e-legitimation, som exempelvis BankID.

Rätt till sjukresa i samband med vaccination
Region Stockholm erbjuder sjukresor för personer som är 70 år och äldre samt till personer som tillhör andra riskgrupper i samband med sin vaccination mot covid-19.