Stöd oss

"Att stödja er är ren glädje"

Tack vare ett stort bidrag från Ruth och Richard Julins stiftelse har Ersta sjukhus röntgenklinik kunnat uppgradera sin magnetkamerautrustning, vilket ger avsevärt bättre bildkvalitet, underlättar för patienterna och ökar patientsäkerheten.

Stiftelsen startades av makarna Ruth och Richard på 1950-talet för att stötta privat sjukvård utan vinstsyfte. Rolf Julin är barnbarn till grundarna och nuvarande ordförande, den första från familjen som innehar den posten.

Rolf Julin från Julins stiftelse– Ersta diakoni inkom tidigt med ansökningar till stiftelsen och vi har stöttat er sedan 1995. Vi gör regelbundna besök, får dragningar från de verksamheter vi stödjer och kan konstatera att ni gör ett fantastiskt arbete. Att stödja er är ren glädje, säger han.

Magnetresonanstomografi, eller MR-kamera som maskinen kallas i dagligt tal, används mest vid undersökningar av kroppens mjuka delar som bukorganen, hjärnan och ryggmärgen. MR-kameran är också mycket bra för diagnostik av benmärgssjukdomar och skador i och kring leder och muskler. Fokus för klinikens undersökningar är främst olika avancerade bukåkommor, men man har även hög kompetens för diagnostik av sjukdomar i rygg, leder och muskler.

– Uppgraderingen innebär att kliniken nu har en toppmodern MR-kamera med samma prestanda och livslängd som en helt ny maskin. Med den nya uppgraderingen kan vi lättare upptäcka det som är sjukt. Vi kan ta bilder över större områden samtidigt som tiden för undersökningarna kortas och blir lättare för patienten, säger Fia Westman, verksamhetschef.

Kontakta insamlingsavdelningen

Besöksadress:
Erstagatan 1 N

Postadress:
Ersta diakoni, Insamling
Box 4619
116 91 Stockholm

E-post: donation@erstadiakoni.se

Telefon 08-714 60 94

Stöd oss: Plusgiro 90 00 54-8 ~ Bankgiro 900-0548 ~ Swish 9000548